Més enllà dels 2.400 expositors i els 95.000 congressistes previstos per a aquest any al Mobile World Congress, l’engranatge del congrés de major envergadura de Barcelona funciona gràcies als seus treballadors.

Són muntadors, cambrers, hostes i tècnics sanitaris, entre molts altres perfils. “És una feina molt atrafegada, perquè hi ha molta gent i molta demanda, però si tens experiència ho pots assumir. Som com bombers, anem apagant focs“, expliquen Noemí Brasero i Jacob Neira, que treballen de cambrers.

Portant comandes d’aquí cap allà hi ha Malena Newman i Biel Benítez, a qui trobem traslladant una font d’aigua: “Hem de portar comandes de menjar i beguda o maquinària. Som com un Glovo de dins la fira“, diuen, per després calcular que poden arribar a fer prop de 20 quilòmetres caminant al dia.

Un perfil diferent de treballador és el de Raquel Giráldez, que és tècnica sanitària: “La nostra feina és necessària sobretot en el muntatge i desmuntatge, en què els treballadors necessiten més assistències”. Tot i això, explica que aquest matí d’inauguració del congrés ja ha hagut de fer diverses assistències mèdiques lleus.