El Consell de Ministres té previst aprovar aquest divendres el decret llei per transferir a les comunitats autònomes la regulació de les llicències dels vehicles de lloguer amb conductor, conegudes com a VTC, que fan servir empreses com Uber i Cabify. Una reunió que el sector del taxi espera amb inquietud per saber si finalment el Ministeri de Foment estableix una moratòria d’entre tres i cinc anys perquè les comunitats i els ajuntaments tinguin enllestida la nova normativa.

Davant aquesta possibilitat, el president de l’Agrupació Taxi Companys, Luís López, avisa que no acceptaran cap endarreriment més en l’aplicació de la llei per limitar el nombre de llicències de VTC i assegura que si hi ha moratòria, “el sector no s’estarà callat” i tornarà a mobilitzar-se. López explica que els taxistes no poden assumir mantenir durant més temps la situació actual. Per això, insisteix que “ja estem farts que ens prenguin el pèl” i recorda que el conflicte de les llicències de VTC fa anys que s’arrossega.

El president de l’Agrupació Taxi Companys explica que estan estudiant com fer una jornada de serveis gratuïts per recompensar els usuaris afectats per la vaga d’aquest estiucom ja han fet algunes empreses de VTC. Lamenta, però, que “podríem incórrer en una il·legalitat”.