Una desena de persones, la majoria conductors d’autobús, han tallat el trànsit a la confluència entre la travessera de Gràcia i el carrer de Balmes aquest dimecres al matí en protesta pel carril bus que va per la travessera de Gràcia de Balmes fins a Calvet, en sentit contrari a la circulació de vehicles. Es tracta de dues línies, la 27 i la D40. Els manifestants han desplegat una pancarta que diu “Fora carrils bus contra direcció. Evitem accidents previsibles”. La mobilització s’ha iniciat poc després de les nou del matí i ha durat uns minuts. L’ha convocada el sindicat CGT d’autobusos. Joan Ramiro, representant de la CGT d’autobús, ha assegurat que “no estan en contra dels carrils bus, sinó d’aquest tipus de carril bus”.

Els manifestants diuen que el carril genera “inseguretat”

Els manifestants -entre ells, també alguns veïns- han demanat que s’eliminin aquests tipus de carrils que circulen en sentit contrari al trànsit perquè, diuen, “és un perill”. Segons la CGT, en aquest tram s’han produït sis accidents de trànsit i en la majoria dels casos s’hi han vist implicats vianants que travessaven el carrer sense mirar a banda i banda, tal com s’ha de fer en aquests casos. Montse Cirera, una de les veïnes afectades, ha assegurat que ha avisat moltes vegades persones que corren el risc de ser atropellades.

Una escola afectada de ple

Un cop es va posar en marxa la mesura a la travessera de Gràcia -el novembre de 2017- l’Escola Infant Jesus ja va manifestar el seu malestar. Llavors alertaven del perill que ocasionava per als nens i nenes que entren i surten de l’escola. A la vorera del centre, que toca al carril bus, s’hi van instal·lar unes tanques altes i fixes per evitar que els menors saltessin i caiguessin a la calçada de l’autobús.