El Gremi de Restauració de Barcelona continua la seva croada contra les fleques amb degustació que incompleixen la normativa. “Això, que és una amenaça directa a bars i restaurants, acaba enfonsant l’ofici de flequer”, ha emfatitzat en una entrevista al ‘bàsics’ Roger Pallarols, director general del Gremi de Restauració.

Pallarols denuncia que en el 85 % dels casos les inspeccions municipals confirmen que l’establiment incompleix la normativa, però assegura que aquestes visites només s’activen quan l’entitat presenta una denúncia. Es queixa que es tracta de competència deslleial, perquè funcionen com a bars encoberts, i exigeix a l’Ajuntament de Barcelona que engegui una campanya d’inspecció per a totes les fleques amb degustació de Barcelona per posar fi a aquesta irregularitat. “Els expedients de les inspeccions caduquen, s’arxiven o no se sancionen”, ha denunciat el director del gremi.

“Més de 20 metres quadrats, menús o begudes alcohòliques”

Les infraccions més freqüents, segons el gremi, són la venda de begudes alcohòliques i l’excés d’espai destinat a la degustació. L’ordenança estableix que en aquests comerços la zona dedicada a la degustació no pot superar els 20 metres quadrats i, segons els restauradors, en molts casos l’espai que s’hi dedica és molt superior. Pallarols denuncia que “l’espai de degustació té més de 20 metres quadrats i venen amanides, menús o begudes alcohòliques“.

Segons l’entitat, “l’incompliment s’ha generalitzat i és extensible a totes les fleques amb degustació que pertanyen a grans cadenes”. Asseguren que el gremi seguirà denunciant els locals que incompleixin la normativa. “Tothom que trobi una fleca amb degustació veurà que l’espai de fleca és més petit i que els productes que es venen no són de la seva especialitat”, ha assenyalat Pallarols.