ada colau

(ACN/Redacció) El Tribunal de Comptes ha arxivat una denúncia d’Agbar contra l’exalcaldessa de Barcelona i actual líder dels comuns a la ciutat, Ada Colau. La companyia d’aigües va demandar l’anterior govern municipal, liderat per Colau, per les subvencions atorgades a entitats socials com la PAH o l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE). La justícia finalment ha tancat la causa, d’acord amb la fiscalia, en concloure que la companyia d’aigües no va acreditar que les subvencions no estiguessin degudament acreditades o causessin un perjudici real a les arques municipals.

Gairebé una vintena de querelles arxivades

A través de les xarxes socials, els comuns han criticat que Agbar “hagi utilitzat els diners de les factures que paguem entre tots per portar-nos tres cops a judici” i han denunciat “una guerra judicial sense precedents“. De fet, amb aquesta, asseguren els comuns, ja són 18 les causes judicials que s’han arxivat contra la líder dels comuns.

El juliol del 2021 el Tribunal de Comptes també va arxivar la denúncia d’Agbar contra l’Ajuntament de Barcelona pels estudis per municipalitzar l’aigua. El TdC va concloure que cap dels estudis encarregats pel consistori no suposava una “infracció comptable o pressupostària”. L’octubre del 2023 també es va arxivar una altra causa contra Ada Colau per suspendre les relacions de Barcelona amb Israel i al desembre va passar el mateix amb la querella de la propietat del Bloc Llavors.