El professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i investigador del BIOCOM-SC Daniel López Codina veu “preocupant” l’increment de contagis de coronavirus que s’ha produït l’última setmana. S’han registrat 6.240 positius, una xifra que suposa un 73 % més respecte de la setmana anterior. Tot i mostrar preocupació per aquestes dades, López Codina ha apuntat en una entrevista al programa ‘bàsics’ que “les condicions són més favorables ara”, en referència a l’avenç de la vacunació, especialment de les persones més vulnerables: “La població més susceptible està protegida majoritàriament”. Per aquest motiu, sosté que “no repetirem els efectes de les onades anteriors”, en què “una pujada implicava omplir hospitals”.

Daniel López Codina, al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

“Els joves han de tenir un comportament intel·ligent”

La franja en què hi ha més contagis és la dels joves, que encara no estan vacunats. Per això, Daniel López Codina els ha demanat “un canvi de comportament” i adoptar-ne un d’“intel·ligent per evitar situacions de risc”. Preguntat sobre si cal accelerar la vacunació d’aquest col·lectiu, el professor de la UPC ha recordat que “falten moltes setmanes” perquè la vacunació “sigui realment una protecció a la franja dels joves” ja que el procés d’immunització “no és automàtic”.

Preocupació per la franja dels 60-69 anys

L’investigador del BIOCOM-SC també s’ha mostrat preocupat per la població dels 60 als 69 anys que encara no ha rebut la pauta completa, sinó una dosi. “Ens fa por perquè la variant delta salta la frontera d’una sola dosi”. Davant d’això, López Codina ha reclamat “canviar el comportament” i, si no es fa, alerta que “caldrà prendre mesures per evitar el creixement de les dades”.