El govern català està preocupat amb l’augment de contagis de coronavirus que s’ha produït en la darrera setmana. S’han registrat 6.240 positius i suposa un increment d’un 73 % respecte de la setmana anterior. Ara bé, considera que per ara no s’ha de fer marxa enrere en la desescalada. Segons el govern, hi hauria canvis en cas que l’augment de contagis es traduís en increments importants de persones ingressades als hospitals. La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha informat que actualment hi ha cinc persones més a les UCI en les darrers 24 hores i que tots són majors de 40 anys. Plaja ha explicat que només una d’aquestes persones està vacunada amb una primera dosi i que la resta no ho estan. Actualment, a les UCI catalanes hi ha 136 persones.

Els contagis es produeixen entre les franges d’edat més joves

La franja en què hi ha més contagis és la dels joves, que encara no estan vacunats. En viatges de fi de curs s’han produït alguns brots, que sumen de moment 242 positius a Catalunya.

Aquest dimecres el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, compareixerà en roda de premsa per explicar la situació actual de la pandèmia.