Prova Guàrdia Urbana

L’Ajuntament modificarà el test de cultura general de les proves d’accés a la Guàrdia Urbana, després de les queixes dels sindicats policials per l’elevat nombre de suspesos en el darrer examen. Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé de fonts municipals, les modificacions s’inclouran en les 282 places d’agents de la policia local que s’oferiran els propers dies.

Preguntes d’actualitat dels últims sis mesos

Un dels principals canvis de la prova de cultura general serà que només hi haurà preguntes sobre l’actualitat dels últims sis mesos. Tot i que no hi haurà un temari, perquè segons fonts municipals “és inviable” en un test d’aquestes característiques, sí que s’han introduït canvis substancials després de parlar-ho amb els sindicats. De fet, des de l’Ajuntament expliquen que aquest ja és el segon canvi que es fa en les proves d’accés a la Guàrdia Urbana, després d’una altra modificació el 2017.

La prova, que és obligatòria per llei, seguirà sent eliminatòria però aprovar-la serà una mica més fàcil. Si fins ara per passar-la calia un mínim de sis punts sobre 12 i, amb el canvi només caldrà obtenir quatre punts. En les proves del gener passat, 88 % dels 3.903 aspirants a entrar a la Guàrdia Urbana van suspendre el test de cultura general.

 

Els sindicats, pendents de presentar-hi al·legacions

Segons ha explicat a betevé Jordi Gallart, representant de CCOO a la Guàrdia Urbana, l’Ajuntament els ha fet arribar un esborrany amb els canvis de les proves d’accés perquè, si s’escau, hi presentin al·legacions. Gallart està satisfet amb les modificacions, que considera “de sentit comú”, i recorda que el sindicat feia temps que reclamava canvis en aquesta prova. “No era normal que els darrers anys hi hagués entre un 60 i un 80 % de suspesos”, lamenta.

Permesos els tatuatges visibles

Gallart també ha destacat una altra modificació en la convocatòria de noves places a la Guàrdia Urbana. A partir d’ara no s’exclouran del procés de selecció els aspirants que tinguin un tatuatge que estigui en un lloc visible. “Fa molt de temps que ho demanàvem”, es felicita Gallart, que considera que el canvi és “una mostra de normalitat a la nostra societat”. De fet, el responsable de Comunicació de CCOO recorda que els tatuatges estan permesos en altres policies europees, com els bobbies anglesos.

Amb la nova modificació, els tatuatges estaran permesos encara que sigui visibles, sempre que no entrin en contradicció amb els valors del cos de la Guàrdia Urbana, no siguin de caràcter polític i siguin respectuosos amb els drets humans.