L’Ajuntament ha aturat l’inici de les obres de l’àrea d’esbarjo per a gossos a la plaça de Can Sitjar. El motiu són les queixes dels veïns i comerciants de la plaça, que consideren que no és el lloc més adient per ubicar-hi una zona per a animals. L’espai havia estat triat per l’Associació de Veïns de Torre Llobeta i els tenidors de gossos després de recollir un miler de signatures, però la decisió va agafar per sorpresa els comerciants i veïns de la plaça.

Ara, totes les parts hauran de seure amb l’Ajuntament per buscar un espai alternatiu. Entre les opcions, hi ha una zona que els tenidors de gossos ja havien proposat, però va ser rebutjada pels veïns: el parterre central dels Jardins de Can Xiringoi.

Una escola i terrasses de bars

Per als comerciants i part dels veïns, la plaça de Can Sitjar no és l’adequada.  “Quan surten els nens de l’escola és una zona on habitualment juguen. També és una zona que té set bars al voltant i una botiga d’alimentació –explica Carme Massons, de l’Associació de Comerciants Virrei Amat- vam pensar que potser hi ha alternatives on no hi hagi tanta afectació a la convivència. L’alternativa és parlar, parlar amb tothom i mirar els diferents espais que tenim disponibles”.

De l’altra banda, l’Associació de Veïns Torre Llobeta, els tenidors de gossos i el propi districte de Nou Barris recorden que s’ha de prendre una decisió al més aviat possible perquè hi ha un miler de signatures que reclamen l’espai per eliminar els conflictes relacionats amb els gossos als Jardins de Can Xiringoi. “No ens importa on es faci, però que es faci. Tenim molts gossos al barri que necessiten aquesta zona d’esbarjo, els propietaris ens ho demanen”, afirma  Joaquim Forns, president de l’Associació de Veïns Torre Llobeta.

Can Xiringoi, l’alternativa?

La principal alternativa són, precisament, els Jardins de Can Xiringoi. En un principi es va descartar per la negativa dels veïns però ara es replantejarà la idoneïtat d’ubicar la zona d’esbarjo en algun dels parterres que ja utilitzen els gossos.