Charles Aznavour durant una actuació a Barcelona

El cantant, músic i actor francès Charles Aznavour ha mort la matinada d’aquest dilluns a l’edat de 94 anys. Havia compost més de 1.200 cançons, 294 àlbums, entre els quals tenia centenars de discos d’or, platí i diamant. Havia actuat en 94 països i havia cantat en set llengües diferents. Pel que fa al cinema, havia rodat més d’una vuitantena de films. De fet, l’any 2017 va aconseguir l’estrella al passeig de la Fama de Hollywood.

Aznavour, a Barcelona

L’artista havia actuat en diverses ocasions els darrers anys a la capital catalana. L’any 2014 va fer ple al Liceu en l’únic concert que concedia a l’estat espanyol. Va tornar dos anys després en el Festival Jardins de Pedralbes. Aquest 2018 el músic francès va tornar al Liceu, al mes d’abril. Aznavour tenia l’agenda plena de concerts per als propers mesos.

Fill d’apàtrides

Charles Aznavour era fill de Misha i Knar Aznavourian, originaris de Salònica, a Grècia. Van arribar a França amb l’objectiu d’aconseguir un visat per als Estats Units i emigrar al nou continent. Finalment, van quedar-se a França. Ja de ben jove, Aznavour va dedicar-se a la música. La seva carrera es va consolidar durant la dècada dels 60.