alcaldessa respon col·legi periodistes

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat aquest dimecres en una nova edició de “L’alcaldessa respon”, una trobada anual amb periodistes del Col·legi de Periodistes per acostar-los a la gestió política de l’Ajuntament. Ha estat la sisena trobada que Colau celebra des que és alcaldessa i habitualment s’aprofita la cita per fer un anunci important sobre futures actuacions municipals; un anunci que aquesta vegada no s’ha produït.

El del 2021 ha estat el primer acte marcat per les actuacions municipals fetes amb motiu de la pandèmia pel coronavirus. A més, ha tingut lloc quan falten poques hores per a l’inici de la campanya de les eleccions catalanes del 14 de febrer. Precisament sobre el 14-F, Colau ha defensat un tripartit entre ERC, el PSC i els comuns a la Generalitat per posar fi a la “fórmula esgotada” que, diu, han representat els anys de govern entre JxC i ERC. L’alcaldessa ha recordat que cap partit no podrà governar en solitari i que el més probable és que calgui un acord a tres després del 14 de febrer.

Preguntada per les eleccions municipals del 2023, Colau no ha tancat la porta a presentar-se a un tercer mandat, tal com ja va afirmar fa mesos.

No definitiu al museu de l’Hermitage

El gener del 2020, dos mesos abans que esclatés la pandèmia, l’Ajuntament ja va dir “no” a l’Hermitage a la nova bocana del port i ara el govern municipal insisteix en el mateix missatge: “No veiem el projecte tal com s’havia plantejat”. Ada Colau assegura que el projecte forma part d’una franquícia “amb un fons especulatiu al darrere”, tot i que ha defensat que el diàleg amb el port “està obert”. L’alcaldessa, però, vol que altres projectes i sectors econòmics aterrin a la ciutat perquè “Barcelona juga a la primera lliga internacional”.

Davant la manca de turistes a la ciutat, Colau confia que aquest mateix any la situació sanitària millori i això permeti l’arribada de turistes. Ara bé, rebutja tornar al model previ a la pandèmia: “Volem un model menys de sol i platja i més de qualitat, vinculat a l’activitat cultural“.

“No m’agraden els New Jersey”

Després de les crítiques d’alguns grups municipals i de ciutadans per algunes actuacions d’urbanisme tàctic, Colau n’ha sortit al pas insistint que aquest tipus d’obres són provisionals i no pas definitives. Per exemple, sobre els blocs de formigó de color groc de les terrasses, anomenats New Jersey, ha admès que no li agraden i que se substituiran aquest mateix 2021 per elements “molt més bonics”.