Barcelona ha estat i és una ciutat força atractiva per als artistes internacionals, que l’han escollit com a plató per als seus videoclips. Aquests dies la cantant anglesa Dua Lipa ha estat de rodatge a les Piscines Municipals de Montjuïc per gravar el clip musical d’un dels temes principals del seu pròxim àlbum: ‘Radical optimism’. No és la primera vegada que tria Barcelona, com també ho han fet Natalie Imbruglia, Kylie Minogue, Shakira, Travis Scott i Rosalía i Rauw Alejandro.

1. ‘Physical’, Dua Lipa (2020)

Dua Lipa va decidir rodar el videoclip de la cançó ‘Physical’ a l’interior d’un pavelló de Fira de Barcelona, l’any 2020. Al vídeo apareix cantant entre les columnes característiques del recinte de Montjuïc, en un escenari ple de ballarins i de color.

2. ‘Big mistake’, Natalie Imbruglia (1998)

El 1998, la cantant i actriu australiana Natalie Imbruglia va triar els carrers del Poblenou per rodar ‘Big mistakes’. Hi apareix el bar restaurant Pipa, a la cruïlla dels carrers de Llull i Llacuna, amb una cabina telefònica que ja no hi és. En un fragment també s’aprecia el grafit d’una estelada en una paret.

3. ‘Slow’, Kylie Minogue (2003)

La mundialment coneguda Kylie Minogue va ser a la ciutat el 2003 per enregistrar ‘Slow’, també a les Piscines Municipals de Montjuïc. A l’inici del vídeo es veu la silueta urbana de Barcelona des de les piscines olímpiques i un saltador que acaba a l’aigua.

4. ‘Loca’, Shakira (2010)

El clàssic ‘Loca’, de Shakira, es va gravar l’any 2010 al passeig Marítim i a diversos punts del litoral de la ciutat. El videoclip va ser polèmic perquè hi apareix circulant amb moto i sense casc i perquè salta dins d’una font pública (la font del Geni Català, al pla de Palau). L’Ajuntament de Barcelona ho va considerar un acte incívic i va haver de pagar una multa de 400 euros.

5. ‘Sirens’, Travis Scott (2023)

L’estrella mundial del rap Travis Scott va decidir gravar l’any passat una part del clip musical de ‘Sirens’ a Ciutat Meridiana. També hi surten imatges de Can Cuiàs, l’Hospital del Tòrax de Terrassa i la Tarraco Arena, on, de fet, fa de casteller. Travis Scott es posa la faixa i la camisa i forma part d’un quatre de nou amb folre.

6. ‘Vampiros’, Rosalía i Rauw Alejandro (2023)

En aquesta selecció del ‘bàsics’ no hi podia faltar Rosalía, acompanyada de la seva exparella, el cantant porto-riqueny Rauw Alejandro. Al videoclip de ‘Vampiros’ canten i ballen pels carrers de Ciutat Vella i entren a l’històric Bar Marsella, al Raval. El local va obrir el 1820 i el freqüentaven genis com Picasso, Dalí i Hemingway. Se’l coneix per l’absenta que s’hi serveix, la beguda estrella del local. També s’hi pot veure la xurreria de Marina, a prop de Razzmatazz.