La primera tinenta d’alcaldia i portaveu del Grup Municipal del PSC, Laia Bonet, ha desvinculat els resultats de les eleccions catalanes del 12-M de qualsevol pacte de govern a Barcelona que faci l’alcalde, Jaume Collboni, per ampliar l’executiu: “Barcelona és Barcelona i es decideix a Barcelona”, ha dit en una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, l’endemà dels comicis.

Bonet ha assegurat que el punt de partida del govern municipal en les negociacions serà “parlar només de Barcelona” i ha admès que “aquesta reflexió l’hem compartida amb altres formacions”. Preguntada per si un eventual no d’ERC en una investidura del socialista Salvador Illa podria influir en la política municipal, la número tres de Collboni ha sentenciat: “El moment en el qual arribem a un acord serà prioritzant Barcelona i no depenent d’altres escenaris“.

En l’entrevista al ‘bàsics’, Laia Bonet ha insistit que “volem treballar per una governabilitat a Barcelona més ampliada”, tot i no especificar ni amb qui ni quan es podria materialitzar l’ampliació del govern. A finals d’abril, l’alcalde, Jaume Collboni, va dir que considera un termini “raonable” fer un pacte abans de l’estiu. Fins ara, l’aliat principal dels socialistes a Barcelona ha estat ERC, amb qui l’equip de Collboni va tancar un pacte pel pressupost d’aquest 2024.