El mateix dia que el pressupost municipal del 2024 ha quedat aprovat automàticament, l’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que segueix tenint la intenció d’ampliar l’executiu de l’Ajuntament de Barcelona, on ara els socialistes governen en minoria i en solitari. Creu que seria “òptim” teixir més aliances abans de l’estiu i ha picat l’ullet a Esquerra Republicana, amb qui confessa que ja té un espai compartit després d’haver pactat el pressupost. Ho ha dit en una entrevista aquest dijous a Catalunya Ràdio.

Tot i que no ha volgut posar-hi cap data, ha admès que “m’agradaria que fos abans de l’estiu, però ara treballarem per desplegar els pressupostos”. En aquest sentit, ha recordat que els comptes municipals van ser acordats amb ERC, i “hi ha un espai compartit, no vol dir necessàriament res, però sí que és un govern que ja ha fet acords importants de fons amb ERC”.

L’alcalde ha recordat que ens trobem en període electoral i això complica els acords, però també ha apuntat que l’Ajuntament “pateix les vicissituds de la política catalana i estatal, per bo o per dolent, sempre ens influeix”. I ha reiterat que aposta per un acord de forces progressistes el més ampli possible.

Barcelona inverteix 1 milió d’euros diaris en neteja

Collboni també ha alertat que la despesa en neteja de l’espai públic és molt alta. Ha detallat que Barcelona inverteix un milió d’euros al dia per mantenir neta la ciutat. “Hem de ser molt contundents amb els veïns i veïnes que no compleixen les normes i que, afortunadament, són una minoria però una minoria que destorba”, ha lamentat l’alcalde, que ho atribueix a l’incivisme.