Pere Aragonès abandona la primera línia política després dels mals resultats que ha obtingut ERC a les eleccions a Catalunya 2024. ERC ha perdut 13 diputats respecte al 2021 i han passat a ser la tercera força al Parlament de Catalunya amb 20 escons. En una compareixença aquest dilluns al matí des de la seu dels republicans, Aragonès ha dit que “per responsabilitat amb el país i el partit que represento no prendré l’acta de diputat i abandonaré la primera línia política”. Aragonès ha dit que seguirà treballant per “una Catalunya justa i independent”, però que “és el moment d’assumir responsabilitats”.

“Els toca a PSC i Junts assumir la gestió dels resultats”

El líder d’ERC ha afirmat que “el bloqueig permanent de Junts i el PSC han impedit les transformacions que volia impulsar Esquerra” i que ara els toca assumir la gestió dels resultats. Aragonès ha dit que “ERC ha decidit ser un element de desbloqueig i exercir d’oposició”.

També ha lamentat la pèrdua de vots de l’independentisme i que “el país hagi girat a la dreta”. Creu que “l’independentisme ha d’encarar el futur” i ho ha de fer “lluny de personalismes i batalles estèrils”. Ha conclòs que “sense llibertat nacional no podem aspirar a la plena justícia social”. ERC obrirà les properes setmanes el debat sobre el futur de l’organització. Aragonès ha afirmat que “tenim un projecte polític que val la pena, que té 93 anys d’història, amb uns valors republicans que cal defensar”.