La CUP Capgirem Barcelona demana trobar un espai per a l’anomenat “Mercat de la misèria”, que se solia ubicar a la plaça de les Glòries. Centenars de persones s’hi trobaven per vendre i comprar productes de tota mena, sense permís. A finals de març, un dispositiu conjunt de la Guàrdia Urbana i l’Àrea de Drets Socials va posar fi a aquest mercat. La CUP ho qualifica de “desallotjament”.

“S’havia d’inaugurar Glòries i calia una plaça neta per fer la foto”, ha ironitzat la regidora Eulàlia Reguant, que considera que calia abordar la situació “de manera integral” amb venedors i entitats veïnals, com recollia una proposició que es va aprovar en el districte de Sant Martí el 2017. “La solució ha estat policial per evitar grans titulars”, ha criticat Reguant. La regidora considera que s’ha criminalitzat els venedors d’aquest mercat.

El número dos de la llista de la CUP a les municipals, Jordi Magrinyà, denuncia “operatius policials per escombrar” venedors ambulants i reclama trobar una ubicació perquè puguin fer aquesta activitat “amb un mínim de seguretat”. “Cal abordar-ho, la gent no desapareix”, ha afegit Magrinyà. La CUP diu que no té constància d’on són ara els venedors d’aquest mercat, que no ha reaparegut a les Glòries.