Mejías

 ha pogut recopilar documentació sobre el seu procés d’adopció gràcies a l’informe que va demanar a la Unitat de Recerca d’Orígens Biològics de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Una parella de policies la van trobar al Raval quan ella tenia dos anys i van portar-la a la Casa de la Maternitat.

Allà s’hi va estar tot just quatre mesos, fins que la seva família adoptiva va començar el procés d’acollida. El 4 de gener del 1990, segons consta en la documentació, es va signar l’adopció. Tot plegat està documentat en els informes que va elaborar la Casa de la Maternitat, com també en els documents oficials d’acollida.

El que no ha aconseguit saber Mejías és on i com la van trobar el 16 d’agost del 1988. En la documentació hi consta que la parella d’agents que la van localitzar estaven adscrits a la ja desapareguda comissaria de Drassanes de la Policia Nacional, per això dedueix que va aparèixer en una zona propera. Vol saber si es va perdre o la van abandonar i ha demanat als jutjats que localitzin l’atestat policial d’aquell dia, tot i que tem que la documentació ja s’ha eliminat.

Per aconseguir més pistes sobre els seus orígens, s’ha decidit a omplir el Raval de cartells i fer difusió del seu cas als mitjans de comunicació. De moment, una veïna ja s’ha adreçat a ella per explicar-li que recorda que l’estiu del 88 va desaparèixer una nena al Raval mentre jugava amb altres nens en una piscina instal·lada al carrer.