El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, s’ha desmarcat dels gestos i càntics franquistes i nazis que es van veure i sentir als peus del monument a Colom el Dia de la Hispanitat, però ha evitat condemnar-los. “Això és llibertat d’expressió”, ha dit el regidor popular. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, Bou considera que aquestes actuacions no són pas violència: “Aquesta gent no crema contenidors“.

El representat dels populars a l’Ajuntament afirma que les proclames a favor del nazisme i del règim d’Adolf Hitler “no pinten res” a Barcelona perquè “és cosa d’alemanys”. Sobre el ‘Cara al sol’ i les banderes i gestos franquistes, Bou ha dit que “la història d’Espanya s’ha d’assumir” i s’ha declarat “transversal”, tot i que alhora ha demanat “no confondre’l” amb aquestes imatges.

Josep Bou ha volgut recordar que aquests incidents van ser aliens a la concentració convocada per diverses entitats espanyolistes per celebrar el Dia de la Hispanitat. Sobre l’actuació de la fiscalia, s’ha limitat a dir: “Que faci el que hagi de fer”.

“Si la restauració cau, Barcelona cau”

Sobre l’actualitat del coronavirus, el líder municipal del PP ha qualificat el tancament de bars i restaurants com una mesura “extremament crua” que pot ser el punt final per a molts negocis del sector. “Si la restauració cau, Barcelona cau”, ha dit Bou. Per això, demana “mesures de xoc molt importants” per garantir la supervivència dels establiments.

Bou critica que entre l’anunci de la mesura i l’entrada en vigor ha passat massa poc temps: creu que el tancament d’aquests locals hauria de ser efectiu a partir d’aquest divendres al vespre perquè bars i restaurants poguessin buidar al màxim el menjar que havien adquirit recentment. “Es llençaran a la brossa desenes de milers d’euros. Què ens hem tornat ximples tots plegats?“, ha lamentat.

Després del desnonament de quatre famílies d’una finca del carrer d’Aragó propietat de Norvet, Bou ha assegurat que ell com a empresari no faria fora cap família vulnerable: “Soc incapaç de fer-ho”. Assegura que imatges com les viscudes aquest dijous no ajuden ni l’empresa ni l’Ajuntament. De fet, demana al govern de Colau que centri els esforços a construir nous pisos de lloguer social i garantir que ningú es quedi al carrer. “Pot haver-hi pobresa, però no misèria”, ha conclòs.