Quatre famílies vulnerables i amb menors a càrrec han estat desnonades aquest dijous

. Vivien en una finca al número 477 del carrer d’Aragó, propietat del fons d’inversió Norvet (ja denunciat anteriorment per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). Les famílies han rebut el suport d’un grup d’activistes de la PAH, que va ajudar-les a ocupar els immobles.

Entre els afectats hi ha una dona que viu sola i que l’han hagut d’operar a l’Hospital Vall d’Hebron, després que una ambulància se l’endugués. Les altres tres famílies són un pare amb un fill de nou anys (que ja han estat reallotjats en un hostal de la zona), una mare amb dos menors de nou i 11 anys i una altra que també té dos fills. Dues d’aquestes famílies, segons la PAH, han estat reallotjades en un hostal. L’última família en ser desnonada ha trigat més perquè un dels menors estava de quarantena perquè és contacte d’un positiu a la seva escola, un jutge ha acabat autoritzant aquest desnonament.

Les famílies podran recollir les seves pertinences la setmana vinent. Tot apunta que serà dimarts.

A banda, segons ha explicat la PAH , Norvet també ha desallotjat aquest dimecres dos habitatges més que hi havia ocupats a l’edifici. 

El desallotjament estava previst a les  vuit del matí i poc abans d’aquesta hora hi han arribat diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra, que han bloquejat l’accés a l’edifici. Agents de la policia catalana han expulsat de l’entrada de l’immoble tant la premsa que s’hi havia adreçat per informar dels fets com els representants de l’Ajuntament, encapçalats per la regidora d’Habitatge, Lucía Martín.

Els agents han retirat, fins i tot, contenidors just abans que hi arribés la comitiva judicial que ja ha entrat a l’edifici. Els activistes de la PAH i els veïns que donen suport als ocupants de l’edifici han tallat el trànsit al carrer d’Aragó durant gairebé tres hores.

L’Ajuntament n’acusa la Generalitat i inicia les sancions a Norvet

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha explicat que aquest desnonament és “un altre despropòsit” il·legal. Martín diu que Norvet té l’obligació de negociar un lloguer social per a les famílies afectades. El consistori, de fet, ja ha iniciat el procés sancionador al grup inversor, perquè a l’edifici hi té alguns pisos buits.

Lucía Martín s’ha mostrat molt crítica amb la Generalitat, a qui exigeix que “exerceixi les seves competències en habitatge”. Ha afegit que quan hi ha arribat hi ha trobat 12 furgonetes de policia i creu que és un “desplegament absolutament desproporcionat”.

Segons el consistori, fa dos anys que els qui viuen al pis intenten negociar amb Norvet, els fons d’inversio que va comprar edifici, un lloguer social. Norvet, de fet, s’hi va comprometre però, al final, s’ha fet enrere. La PAH ja ha demanat al consistori que sancioni la promotora.