L’Ajuntament de Barcelona està estudiant establir franges horàries en algunes places i zones verdes de la ciutat per accedir-hi amb el gos. “Ara ja hi ha prou àrees d’esbarjo per a gossos i ja tocaria aixecar la moratòria“, ha opinat el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, el també titular municipal de Transició Ecològica ha assegurat que, ara per ara, els gossos poden estar en la majoria dels espais verds de la ciutat i que això ha d’acabar aviat perquè cal “protegir la natura”.
A la ciutat hi ha gairebé 200 parcs i jardins. D’aquests, en una setantena no s’hi permet l’entrada de gossos en cap cas (per exemple, zones verdes considerades històriques, com el Turó Parc o el Laberint d’Horta, i molts interiors d’illa de l’Eixample). Ara es vol regular l’accés dels animals a tota la resta de zones amb verd. Badia ha explicat que, en alguns casos, es pot acabar establint restriccions horàries, si bé no ha descartat altres mesures, com limitar espais concrets (tal com s’ha fet al Parc de Diagonal Mar). Fins i tot el regidor obre la porta a prohibir de ple de l’entrada de gossos en alguns parcs i jardins on ara mateix sí que es permet.
En qualsevol cas, Eloi Badia assegura que encara hi ha “camí per recórrer” i que el debat veïnal “apassionant” continuarà.
Regular l’ús de la bici a Collserola
El titular d’Emergència Climàtica també s’ha mostrat favorable a aprovar noves mesures per protegir el pulmó verd més gran que té Barcelona: el Parc Natural de la Serra de Collserola. Per protegir tot aquest espai, que patia molta massificació abans que esclatés la pandèmia, la direcció del parc proposa establir torns per a ciclistes i vianants. Badia afirma que no és partidari d’una mesura “tan dràstica”, si bé opina que cal habilitar “més recorreguts” per passejar pel parc i fer una “mínima regulació” de l’ús de la bicicleta. “En molts casos s’obren corriols que no ho són. Allà tenim natura que s’ha de poder desenvolupar”, ha dit.