Els gossos tenen prohibit l’accés a la majoria d’interiors d’illa de l’Eixample i a parcs i jardins històrics de Barcelona. L’Ajuntament aplica aquest veto per facilitar la convivència entre els veïns i per preservar els seus elements naturals. Tot i que ja fa 25 anys que es manté la prohibició, alguns usuaris encara fan cas omís de la normativa i continuen accedint a aquests espais.

Abans d’accedir-hi, la senyalització indica clarament que els gossos no tenen permís per entrar-hi. Un equip de betevé ha pogut veure dos animals jugant i fent les seves necessitats a la zona de joc infantil dels Jardins Constança d’Aragó, malgrat la prohibició.

Gossos a un interior d'illa

70 espais verds de Barcelona sense gossos

Dels 231 espais verds que hi ha a Barcelona, en 70 no hi està permesa l’entrada de gossos. Això inclou espais petits, com la majoria d’interiors d’illa de l’Eixample, i també parcs i jardins històrics, com el Laberint d’Horta o el Turó Parc. En aquest últim parc es veta l’entrada d’animals des del 2018.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Cas omís a la prohibició d’entrar amb gossos al Turó Parc” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/turo-park-sense-gossos/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La Guàrdia Urbana sanciona els propietaris de gossos

Actualment està prohibit passejar amb els gossos deslligats per Barcelona però, de moment, la moratòria ho permet i no es multen els usuaris que portin els seus gossos pel carrer sense corretja. A més, segons fonts municipals, de moment no hi ha data per finalitzar la moratòria.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Saps on portar el gos sense corretja a Barcelona?” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/normativa-gossos-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Ara bé, aquesta excepció no s’aplica en els interiors d’illa i parcs i jardins històrics, on està prohibit l’accés amb gos, tant lligat com sense lligar. Per tant, la Guàrdia Urbana pot sancionar els propietaris si veu gossos en aquests espais.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”90 punts nous a Barcelona perquè els gossos puguin anar deslligats” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/gossos-deslligats-prova-pilot/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’ordenança també planteja desplegar més de 70 zones d’usos compartit (ZUC), una per barri. Es tracta d’espais oberts per on els gossos podran passejar deslligats en horaris determinats.