Els gossos tenen prohibit l’accés a la majoria d’interiors d’illa de l’Eixample i a parcs i jardins històrics de Barcelona. L’Ajuntament aplica aquest veto per facilitar la convivència entre els veïns i per preservar els seus elements naturals. Tot i que ja fa 25 anys que es manté la prohibició, alguns usuaris encara fan cas omís de la normativa i continuen accedint a aquests espais.

Abans d’accedir-hi, la senyalització indica clarament que els gossos no tenen permís per entrar-hi. Un equip de betevé ha pogut veure dos animals jugant i fent les seves necessitats a la zona de joc infantil dels Jardins Constança d’Aragó, malgrat la prohibició.

Gossos a un interior d'illa

70 espais verds de Barcelona sense gossos

Dels 231 espais verds que hi ha a Barcelona, en 70 no hi està permesa l’entrada de gossos. Això inclou espais petits, com la majoria d’interiors d’illa de l’Eixample, i també parcs i jardins històrics, com el Laberint d’Horta o el Turó Parc. En aquest últim parc es veta l’entrada d’animals des del 2018.

La Guàrdia Urbana sanciona els propietaris de gossos

Actualment està prohibit passejar amb els gossos deslligats per Barcelona però, de moment, la moratòria ho permet i no es multen els usuaris que portin els seus gossos pel carrer sense corretja. A més, segons fonts municipals, de moment no hi ha data per finalitzar la moratòria.

Ara bé, aquesta excepció no s’aplica en els interiors d’illa i parcs i jardins històrics, on està prohibit l’accés amb gos, tant lligat com sense lligar. Per tant, la Guàrdia Urbana pot sancionar els propietaris si veu gossos en aquests espais.

L’ordenança també planteja desplegar més de 70 zones d’usos compartit (ZUC), una per barri. Es tracta d’espais oberts per on els gossos podran passejar deslligats en horaris determinats.