La presidenta del Grup Municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, augura que ERC i Junts s’acabaran entenent després del 14-F i que el pròxim govern de la Generalitat tornarà a recaure en els dos partits independentistes. “Les sumes i les restes són les que són. No hi ha gaire misteri”, ha afirmat Artadi en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. La portaveu de Junts ha assegurat que el partit està treballant per recuperar la confiança amb els republicans: “El to és molt bo per intentar ser constructius, per parlar de conceptes i no de retrets“.

Elsa Artadi, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

Malgrat que ERC va obtenir un diputat més que Junts, Artadi ha parlat d’empat entre les dues formacions: “Tant ERC com nosaltres hauríem volgut que es desfés el desempat d’ara fa tres anys, però la ciutadania ha dit que no, que ens hem d’entendre”. En aquest sentit, celebra que les converses fins ara “van molt bé” i que tots dos partits treballen per analitzar “què ha funcionat i què no” en els darrers anys de govern.

Elsa Artadi no preveu cap fórmula alternativa pels vetos expressats entre els diferents partits (per exemple, entre ERC i el PSC). Ara bé, ha descartat que l’acord estigui “molt a prop” de tancar-se. De fet, assegura que encara no s’ha posat sobre la taula cap nom per repartir-se les conselleries del proper executiu, tampoc el seu: “No m’han proposat res i no faré cap valoració”. Ara bé, preguntada per la seva continuïtat en la política municipal, la líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament s’ha limitat a dir que “ara” (paraula que ha emprat diverses vegades” està encantada amb la seva feina.

Un “tripartit ‘de facto'” BComú-PSC-ERC

Barcelona en Comú, el PSC i ERC han protagonitzat diversos acords a tres els darrers mesos que s’han traduït en fotografies d’Ada Colau, Jaume Collboni i Ernest Maragall junts escenificant enteses. L’última van ser els 30 M € en inversions als districtes. “És una mica munyir la vaca”, ha opinat Elsa Artadi, qui recorda que l’acord entre els tres partits ha estat “constant” els darrers anys. “De vegades sembla que hi hagi un tripartit ‘de facto’ a l’Ajuntament“, ha valorat la regidora, si bé apunta que no la sorprèn.

En canvi, Junts per Catalunya ha optat per no participar en aquestes imatges. Es mostren “molt crítics” amb la gestió municipal durant els mesos de pandèmia. “S’han generat problemes que no teníem”, ha dit Artadi, fent referència a la mobilitat. En aquest sentit, ha opinat: “No era un any d’estar fent obres ni de picar pedra, sinó d’aixecar persianes, però s’ha decidit no fer-ho”.

No fer el debat sobre els Mossos en calent

Sobre els aldarulls dels darrers dies a Barcelona, Elsa Artadi ha mostrat el seu suport ple als Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. Si bé proposa debatre sobre el model d’ordre públic al Parlament de Catalunya, demana no fer-ho en calent i aconseguir les majories més àmplies possibles per “corregir” accions puntuals.

Preguntada per la comissió extraordinària sobre la seguretat a Barcelona que demanaran conjuntament el PP i Ciutadans, Artadi s’ha mostrat oberta a parlar-ne. Ara bé, demana que el debat no serveixi per “crispar més els ànims” ni que suposi que continuar amb els retrets entre partits: “Crec que no és el camí“.