Una vintena de membres del CSIF, la primera força sindical en la Guàrdia Urbana de Barcelona, s’han concentrat davant la seu de la secció d’antidisturbis del cos policial a la Zona Franca. Creuen que la situació és “insostenible”, especialment després de la crema de la furgoneta del cos amb un agent a l’interior, i que cal que els retornin l’autoritat per poder treballar per mantenir la seguretat i la convivència a la ciutat. Però sobretot demanen un suport institucional, tant de paraules com de pressupost, amb un reforç dels recursos humans i materials. La solució a tot plegat, seria la dimissió del tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez.

De la il·lusió a la petició de dimissió

El sindicat ha criticat tots aquells partits polítics que, diuen, s’han decantat a favor de les mobilitzacions, tot i els aldarulls. I més concretament ha atacat durament l’equip de govern. Es declaren decebuts respecte al tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i també sobre el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez. I, com ja havien avançat el dia anterior al programa ‘bàsics’, de betevé, en demanen la dimissió. “Teníem esperança quan Batlle va agafar el càrrec, d’igual manera que el cap de la Guàrdia Urbana, però ja hem vist que és més del mateix o pitjor —assegura Emilio Zambrano, portaveu del CSIF—, si no tenen la il·lusió necessària per portar la ciutat als cànons de seguretat que ha de tenir, el millor que poden fer és dimitir, i com no ho fan, nosaltres demanem la seva dimissió”. Mentre el sindicat es concentrava a les portes de la seu de la Guàrdia Urbana, es dona el cas que Albert Batlle visitava els agents.

Més recursos humans i materials

Durant la concentració han reiterat les demandes de més recursos, tan humans com materials. “Ada Colau ha retallat pressupost de la Guàrdia Urbana. Que se’ns dotin de més recursos humans, que se’ns reconegui com una unitat antidisturbis, perquè existim, i que se’ns doni els recursos materials per fer la nostra feina”, afegeix Zambrano. Un material que tenen clar quin ha de ser. “Material per igualar-nos als altres cossos d’antidisturbis: llançadores, pistoles Taser, gas pebre i les càmeres que ens permetin tenir seguretat jurídica“.

Suport de Ciutadans i PP

La concentració del CSIF ha tingut el suport de diversos representants municipals de Ciutadans i PP. En aquest sentit, Luz Guilarte, presidenta del grup municipal taronja, ha reclamat que “es deixi de criminalitzar” les actuacions policials, que se’ls retorni la legitimació de l’autoritat i se’ls doni més recursos. Guilarte ha anunciat un acord Ciutadans-PP per demanar una comissió extraordinària per reflexionar sobre la seguretat a Barcelona, i per demanar “un pla de seguretat local” davant situacions d’aldarulls.