El govern municipal està estudiant posar fi a la simbologia binària als lavabos i vestuaris dels centres esportius nous de Barcelona i fer-los més inclusius. Ho ha explicat la tinenta d’alcalde de Drets Socials i Feminismes de l’Ajuntament, Laura Pérez, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. L’objectiu és garantir un espai, per exemple, per a les persones lactants, per als transsexuals i per als usuaris que tenen mobilitat reduïda i necessiten l’ajuda d’una segona persona. Segons Pérez, es tracta d'”entendre els cossos en les seves diversitats i necessitats”.
D’aquesta manera, el consistori vol evitar que una persona deixi d’anar a un equipament esportiu perquè el vestuari no està adequat a les seves necessitats. Malgrat que el govern municipal encara treballa en l’elaboració de l’informe, l’objectiu és recollir propostes que obliguin els equipaments nous i les empreses que facin obres a abandonar aquesta simbologia binària.
Parades a demanda del NitBus a tota l’àrea metropolitana
Una de les mesures que va impulsar el consistori en el mandat anterior van ser les parades a demanda del NitBus per a dones i menors d’edat, amb l’objectiu de fer més segurs els trajectes nocturns d’aquests dos col·lectius. Després de la prova pilot amb l’N1 i l’N9, l’Ajuntament es planteja estendre aquest projecte a totes les línies nocturnes de tota l’àrea metropolitana. “Ho veig tot avantatges. Té poc impacte econòmic i no fa el servei més lent”, ha justificat la tinenta d’alcalde.
Laura Pérez també ha defensat la campanya de l’Ajuntament perquè els homes plantin cara a la violència masclista. “Si no hi ha interpel·lació als homes, no arribarem a erradicar les violències masclistes”, ha apuntat la tinenta d’alcalde de Drets Socials i Feminismes. Pérez assegura que el consistori veu els homes com a “aliats” de la lluita feminista.