Visualitzador de pis turístic

La patronal del sector dels apartaments turístics, Apartur, ha respost aquest divendres a la decisió de l’Ajuntament de blindar el veto a l’obertura de més apartaments turístics. En aquest sentit, l’entitat ha lamentat que “en lloc de tancar els ulls a la realitat amb moratòries mal plantejades, creiem que l’Ajuntament faria bé de treballar conjuntament amb el sector“.

Apartur s’ofereix, a la vegada, com a actor en la cerca de solucions derivades de l’explotació d’apartaments per a ús turístic, principalment, al centre de la ciutat. Així, la patronal argumenta que cal “una regulació que permeti a la ciutat assolir uns objectius compartits per a tots: ordenació, control, qualitat, convivència, sostenibilitat i impostos”.

La patronal lamenta que “s’acumulin fins a sis anys en la recerca d’una bona regulació per a tots”, just en el moment en què sobre el Pla especial urbanístic d’allotjaments Turístics (PEUAT) hi pesi l’ombra de la justícia —podria tombar-lo legalment— i també de la Generalitat, que estudia un decret per regular l’activitat turística a Catalunya.