La tradicional Passejada amb Barret de Barcelona torna amb la primavera. Enguany se celebra la vintena edició d’una activitat que ja suma uns 2.000 participants i que convida a posar-se una boina, una gorra, un bombí, un capell de còctel, un turbant o un barret de copa, ja sigui una proposta clàssica, extravagant o esbojarrada. Amants d’aquest accessori recorreran el centre de la ciutat en una activitat que s’inspira en el concepte americà de l’Easter Parade i que se celebrarà aquest diumenge, 7 d’abril, a les 12 h, a la rambla de Catalunya.

“Veig a les xarxes gent que ja té el barret fet des de fa mesos, que ha estat treballant tot l’any per la passejada”, ha explicat orgullosa Cristina de Prada, capellera barcelonina, al ‘bàsics’. 

Fa vuit anys que Ana Ehling, capellera alemanya, ve a la passejada: “És un esdeveniment que ens encanta perquè és tan lliure i simple d’organitzar”.

“Als barcelonins ens costa posar-nos barrets”

“Als barcelonins ens costa posar-nos barrets”, assegura Núria Arnau, que és propietària de la Barreteria Mil, una botiga emblemàtica fundada el 1865 al carrer de Fontanella. Tot i que és una especialització difícil de mantenir, explica que “ens estimem tant el món del barret que fem el que sigui per continuar”.

Aquesta passejada està organitzada per les capelleres barcelonines Cristina de Prada i Nina Pawlowsky, sota el paraigua de l’Associació de Barreteria. Enguany organitzen passejades amb barret 21 ciutats de 17 països.