"Aquí no hi ha tanta cultura del barret, però a mi m'agradaria que tornés. És una peça molt elegant i pots donar-li moltes alternatives." "Como también voy con sombrero es como reivindicar un poco más el uso de llevar sombrero." NINA PAWLOWSKY, organitzadora de la Passejada amb barret "És un ofici que és molt interessant, és molt manual, és molt extremat, comprèn molt pensament, molt d'art."

El punt de trobada ha estat la cantonada de la rambla de Catalunya amb l’avinguda Diagonal. Allà s’hi han concentrat des de les 12 h centenars de persones, totes amb barret. Amb aquesta iniciativa han volgut donar la benvinguda al bon temps amb alegria, inspirant-se en el concepte americà de l’Easter Parade. Cada diumenge de Pasqua es tanca al trànsit un tram de la Cinquena Avinguda de Nova York perquè la gent surti a passejar-hi amb barret, una proposta molt popular en aquesta ciutat americana.

A Barcelona, un grup de noies va impulsar aquesta iniciativa el 2005 i des de llavors han organitzat la cita cada any. Al principi, hi participaven desenes de persones, però els darrers anys la xifra s’ha anat multiplicant fins arribar al miler. Avui, centenars de persones han mostrat tot tipus de barrets. N’hi havia alguns de clàssics, però la gran majoria eren creacions originals i modernes. Una dona ha apostat per portar al cap una recreació de la Sagrada Família i d’altres, han optat per posar-s’hi figures d’animals i flors. Tampoc no hi han faltat els barrets típics de vaquer i les gorres, sobretot en infants.

Amb aquesta proposta els organitzadors també volen potenciar el barret i que es converteixi en un element del dia a dia. Per convertir-lo en quotidià, han passejat per la rambla de Catalunya fins arribar a la plaça del mateix nom.