Els Esquerdats

La colla castellera de l’Esquerra de l’Eixample també coneguda com com dels Esquerdats tallarà el trànsit aquest divendres, a les 19.30 h just davant del recinte de la Model (al carrer d’Entença amb Provença) per reclamar un “espai digne” per dur a terme els assajos. Explica Arnau Mallén, president de la colla, que ja fa dos anys que practiquen al pati de la Model, un espai poc adequat. “Necessitem un espai tancat, on puguem instal·lar mesures seguretat com una xarxa i un terra atenuant”, afirma Mallén.

Quan plou la colla assaja al panòptic de la presó, tot i que no sempre poden fer-ho perquè hi ha exposicions. Tots aquests condicionants els dificulten la pràctica dels castells.

Arrenca una campanya per visibilitzar la situació

Per tot això, la colla ha engegat la campanya #EsquerdatsNecessitemLocal per visibilitzar la situació que diuen, comparteixen amb altres entitats culturals i de lleure de l’Esquerra de l’Eixample i també de Barcelona.

Mallén assegura que el districte no els dona cap solució que els satisfaci. Explica que els van proposar utilitzar un futur gimnàs subterrani que es construirà a la nova Escola Entença, que estarà acabat entre 2028 i 2029. “No sabem ni les altures que tindrà el gimnàs, ni res. Això no ens soluciona el problema que tenim ara”.