Tot i l’augment de contagis, tot i l’enduriment de les restriccions, tot i que la variant delta ens faci la punyeta, l’actualitat cinematogràfica no s’atura i ens proposa un divendres carregat d’estrenes. Aquesta setmana, la programació té tota la pinta d’una cartellera normal d’estiu, plena de títols per a tota la família, supervendes internacionals i una mica de cinema d’autor. Comencem!

1. ‘Viuda negra’


Cate Shortland, 2020

Torna Natasha Romanoff, la Viuda Negra de ‘Los Vengadores’. El personatge de Marvel té per fi la seva pròpia pel·lícula protagonitzada per Scarlett Johansson, Florence Plugh, Rachel Weisz i David Harbour. En aquesta ocasió, l’heroïna i ex espia ha d’enfrontar-se a una perillosa conspiració orquestrada per fantasmes del seu passat, que la portaran a recuperar la relació amb la que va ser la seva família. ‘Viuda negra’ s’havia d’estrenar l’any passat, però la pandèmia no ho va fer possible. Ara, per fi, arriba als cinemes.

2. ‘A todo tren. Destino Asturias’


Santiago Segura, 2021

El Ricardo és un pare abnegat i protector que ha d’acompanyar el seu fill en un viatge fins a un campament d’estiu. El que havia de ser un dia tranquil en tren es comença a complicar quan la resta de pares que havien de viatjar amb ells li deleguen els seus fills perquè se’n faci càrrec, i per acabar d’embolicar la troca, s’hi afegeix un avi irresponsable i vividor.

Amb tot plegat, els dos suposats adults del grup perden el tren amb els menors a dins, que s’embarquen en una aventura, tot sols, camí d’Astúries. Ja fa un temps que Santiago Segura ha canviat les bretolades del policia Torrente per comèdies familiars de molt d’èxit, i ‘A todo tren. Destino Asturias’ és la seva nova proposta.

3. ‘La mujer del espía’


Kiyoshi Kurosawa, 2020

Som a les portes de la Segona Guerra Mundial. El Yusaku és el director d’una companyia comercial que descobreix un terrible secret nacional i està decidit a denunciar-ho. Quan la policia imperial japonesa el persegueix per silenciar-lo, la seva dona, la Satoko, li jura que sempre estarà al seu costat i li donarà suport en la seva tasca d’espia, però les coses no seran fàcils. Amb ‘La mujer del espía’, el prolífic cineasta Kiyoshi Kurosawa torna a la cartellera amb un drama històric que ja ha estat rebut com un dels seus millor treballs i li ha reportat el premi al millor director al Festival de Venècia.

4. ‘¡Queridos camaradas!


Andrei Konchalovsky, 2020

A la Unió Soviètica dels anys 60, la Lyudmila és una membre entusiasta del Partit Comunista que creu que qualsevol forma de protesta contra el govern és un acte de dissidència inacceptable. Un dia, però, una vaga en la fàbrica local acaba en una matança, les fortes opinions de la Lyudmila es veuen terriblement sacsejades i, a més, la seva pròpia filla ha desaparegut enmig del caos. ‘Queridos camaradas!’, el nou treball del veterà cineasta rus Andrei Konchalovsky, és una denúncia de les injustícies del règim soviètic rodat en un delicat blanc i negre i guanyador del premi especial del jurat al Festival de Venècia.