El poeta Eduard Escoffet i el músic Pope formen els Barba Corsini, que mesclen música experimental i poesia. Aquest mes de juny han tret nou disc, ‘Un nou incendi’, i ens el venen a presentar a l”Àrtic’.

Un incendi social i musical

Barba Corsini treu un nou treball en què la música industrial i experimental acompanya uns versos carregats de missatge i reflexió social. Al costat de cançons que parlen de l’amor, de la indefinició o del silenci, el duet que formen Eduard Escoffet i Pope tracten els vicis d’una societat consumista, en què ens exposem a les xarxes socials però ens tanquem a casa nostra, atrapats per una pandèmia o per un capitalisme isolador i salvatge.

‘Un nou incendi’ també reivindica figures com les del poeta Carles Hac Mor i, sobretot, l’activista i escriptor Víctor Nubla. Mort l’abril passat de manera sobtada, Nubla va dinamitzar el teixit cultural alternatiu de Barcelona, va dirigir el Gràcia Territori Sonor i es va convertir en una influència important tant per a Eduard Escoffet com per a Barba Corsini.

L’edifici dels Barba Corsini

Amb nom d’arquitecte, ànima de poeta i grans dosis de sensibilitat musical, Barba Corsini ha construït un edifici on melodies i versos són els fonaments que ho sustenten tot. Creat el 2017 pel poeta Eduard Escoffet i el músic Pope, i arrelat al barri del Clot, a tocar de la Gran Via, Barba Corsini combina sons industrials amb el dub noise i el pop experimental, i de tot plegat en surt un collage conceptual que reflexiona sobre la relació de l’individu amb la societat i amb els espais que habita.

Ara, després d’un casset i un EP, el grup treu un disc influenciat per l’esperit del desaparegut Víctor Nubla i ens proposa provocar ‘Un nou incendi’. I per això avui els hem convidat a l”Àrtic’, on no és el nostre estil fer entrevistes inflamables amb titulars incendiaris, però vaja, que si els fa il·lusió avui podem fer una excepció.

Barba Corsini