Dos anys després de la darrera pel·lícula de Marvel, arriba als cinemes i a Disney+ a través d’accés Premium amb cost addicional, ‘Viuda negra’, que aporta detalls nous d’aquesta superheroïna interpretada per Scarlett Johansson.

L’argument

Natasha Romanoff, àlies Vídua Negra, s’enfronta als capítols més foscos de la seva vida quan sorgeix una perillosa conspiració relacionada amb el seu passat. Perseguida per una força que no es detindrà davant de res per acabar amb ella, haurà de bregar amb la seva etapa com a espia i amb tot el seguit de relacions destruïdes que va deixar enrere molt abans de convertir-se en Venjadora.

Ambientada després dels fets ocorreguts a ‘Capitán América: Civil War’, ‘Viuda negra’ comença amb el retrobament de la protagonista amb la seva família adoptiva. L’heroïna, farta de fugir del seu passat, ara s’hi ha d’enfrontar i resoldre una conspiració vinculada a vells fantasmes de la seva vida. De nou, apareix en escena la seva història com a espia del KGB i ha de desafiar al letal Taskmaster, un adversari capaç d’emular els moviments i la tècnica dels seus oponents. 

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson torna a encarnar la Venjadora una dècada després del seu debut a l’univers cinematogràfic de Marvel, ja que primer va ser a ‘Iron man 2’, tot i que guanya interès quan comparteix protagonisme amb Florence Pugh. Empoderament femení d’estar per casa, tot i que poc es pot fer quan les dones dels còmics originals solen tenir històries traumàtiques explícitament lligades a homes poderosos i abusius. 

L’australiana Cate Shortland agafa el relleu dels nord-americans Anna Boden i Ryan Fleck, responsables de ‘Capitana Marvel’, tot i que en un inici estava previst que ho fes Chloé Zhao, gran triomfadora de l’edició passada dels Oscars amb ‘Nomadland’, que, en canvi, sí que va acceptar rodar ‘Eternals’, sobre la saga d’alienígenes immortals. Un cop més, es repeteix el cas de cineastes que se senten còmodes en el drama de petit format però que els crida l’atenció fer un “blockbuster” en què el segell autoral brilla per la seva absència.

La crítica

El resultat és un film entretingut que barreja el thriller d’espies, el cinema d’acció, el drama familiar i la ciència-ficció amb dosis de tensió, suspens i humor, baralles i persecucions espectaculars, i localitzacions internacionals, més proper a les sagues de James Bond, Bourne o ‘Missió: impossible’ que a les de superherois.