El dramaturg Sergi Pompermayer va començar la seva carrera amb molt bon peu: un espectacle al Teatre Lliure dirigit per Lluís Homar. Això va ser fa més de 20 anys, temps suficient perquè Pompermayer hagi passat a ser un dels noms de referència en el camp del guió televisiu i de la dramatúrgia teatral.

Habitual de la comèdia catalana, el 2015 Pompermayer va estrenar ‘New order’, un drama sobre la crisi econòmica i les seves conseqüències que es plantejava fins a quin punt podem recriminar als nostres governants la mala gestió de la situació. Ara torna a reflexionar sobre els mals de nostra societat a ‘Blues’, un text sobre la por al terrorisme, a la manca d’amor a la família, a la pèrdua del lloc de feina i a la crisi ètica dels nostres temps.

‘Blues’

Una família de classe mitjana alta entra en crisi arran d’un suposat atemptat terrorista. La mare, política del Departament d’Interior, ha de gestionar la crisi, però aviat veu que el que sembla un acte d’heroisme policial pot amagar alguna cosa més tèrbola; la filla, una nena adoptada que viu els problemes habituals a l’adolescència, té problemes d’identitat que se sumen al fantasma de la discriminació racial; i l’avi, un escriptor amb un gran sentit de l’ètica, constata com la societat que coneix està malalta d’egoisme. Tots ells hauran de conviure a ritme de blues en aquesta producció de la Brutal que dirigeix Norbert Martínez i protagonitzen Xicu Masó, Gemma Brió, Edu Buch i Esmeralda Colette, dins el cicle Terror a la Ciutat que organitza la Sala Beckett.

Amb ‘Blues’, Sergi Pompermayer canvia la comèdia de ‘Plats bruts’ o ‘L’un per l’altre’ per mostrar-nos un drama que busca que reflexionem com a societat en un moment d’absoluta crisi ètica.