Els germans Aubert, l’Adrià i la Laura, són dos barcelonins que amb només 12 i 14 anys respectivament ja van fundar una companyia teatral: Els Pirates. Poc abans, ambdós havien participat en el cor d’una adaptació de ‘Brundibár’, que va tenir lloc al Mercat de les Flors, i allà van conèixer els que més endavant serien els seus companys en l’aventura del teatre. Perquè Els Pirates neixen de l’associació de quasi una quinzena d’adolescents que, amb tota la il·lusió de l’edat, decideixen llançar-se a la piscina del teatre català.

I sembla que la cosa els ha funcionat bé. Aquesta temporada, Els Pirates estrenen el ‘Somni d’una nit d’estiu’ a l’Escenari Joan Brossa, i tornen a representar ‘Nit de reis’, al Teatre Akadèmia. I tot això, mentre encara celebren el premi Catalunya de Teatre a la millor sala privada, que han guanyat perquè, també, des del 2014 dirigeixen El Maldà.

 

Els Pirates

Amb un sentit musical molt refinat i una companyia molt nombrosa de fins a 14 persones, Els Pirates han demostrat tenir una important tirada cap a William Shakespeare i les seves comèdies, que actualitzen respectant l’essència de l’original. Amb aquestes adaptacions, que corren a càrrec de l’Adrià Aubert, la companyia es va fent un lloc a les sales de petit format de Barcelona, però sembla que l’accés a les més grans és, sovint, complicat. Amb una forquilla d’edat de poc més de trenta anys, Els Pirates són un dels recanvis generacionals que lluita per trencar amb la imatge d’etern futur del teatre català i ocupar llocs com el TNC. La renovació del teatre a casa nostra llueix una bandera negra i està llesta per a l’abordatge.