Santiago Posteguillo

i Ayanta Barilli són el guanyador i la finalista del Premi Planeta, guardons dotats amb 600.000 i 150.000 euros respectivament. L’obra guanyadora és ‘Yo, Julia’, ambientada en la Roma imperial.

‘Yo, Julia’ segueix els passos d’altre novel·les de Posteguillo, gran amant de l’antiga Roma i un dels escriptors més destacats de la novel·la històrica en castellà. Si en dues trilogies publicades amb notable èxit els protagonistes eren Escipió l’africà i l’emperador Trajà, aquesta vegada narra l’ascens al poder de Júlia Domna, qui va ser esposa de l’emperador Septimi Sever. “Una dona d’origen humil que maniobra amb habilitat per assolir el poder en un món regit per homes, eliminant un per un els rivals del seu marit”, segons ha explicat l’autor.

Ayanta Barilli, finalista

La periodista Ayanta Barilli, filla de l’escriptor Fernando Sánchez Dragó (tot i que va adoptar el cognom de la seva mare) és la finalista del Premi Planeta per l’obra ‘Un mar violeta oscuro’. La novel·la barreja ficció i realitat i recupera tres figures femenines, les de la seva mare, la seva àvia i la seva besàvia. Tres generacions de dones d’una mateixa família que pateixen la mateixa figura masculina. L’escriptura de la novel·la, segons ha comentat l’autora, ha estat un exercici d’autoconeixement.El Premi Planeta 2017 va ser per a Javier Serra amb ‘El fuego invisible’

i la finalista va ser Cristina López Barrio amb ‘Niebla en Tánger’. A l’entrega de premis d’aquesta edició no hi ha anat cap representant del govern català.