Tornar a retratar instants que formen part del record de molts veïns de Nou Barris. Aquest era l’objectiu del projecte de José María Medina, veí del districte. Conegut a les xarxes socials com El Nostálgico, Medina va començar a recopilar imatges del passat. Amb el temps va decidir repetir aquells instants amb la seva càmera fotogràfica. Així va sorgir el projecte “Nou Barris d’abans i d’ara”, que gràcies a la col·laboració de l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris s’ha materialitzat en una exposició. La mostra ha passat per l’espai Via Favència i aviat es podrà veure al Centre Cívic Can Verdaguer. La intenció de Medina és que la mostra circuli per diversos espais, com ja ho ha fet a les xarxes socials, i que pugui ser exposada durant la Festa Major de Nou Barris.

Fotografies testimoni dels canvis

En total, són una cinquantena de fotografies que recullen els canvis de part del patrimoni de Nou Barris com ara el Castell de Torre Baró o les masies reconvertides en centres cívics. També hi ha canvis urbanístics i curiositats com ara la font que hi havia al Mercat de Montserrat o els antics Cinemes Virrey. “A la gent, sobretot de la meva generació i generacions anteriors, els agrada per la nostàlgia de com era abans Nou Barris. I, és clar, ha canviat tant que ve de gust veure com era tot abans. Arriben els records de com era el barri quan érem nens” afirma Medina.

Enquadraments en memòria dels avis

Per fer les fotografies actuals, Medina s’ha desplaçat als llocs amb la tauleta en mà amb les fotos antigues. En molts casos ha estat gràcies a la col·laboració dels mateixos veïns de la zona que ha aconseguit enquadrar la mateixa fotografia. “Conec Nou Barris però hi havia emplaçaments que han canviat tant que era molt laboriós trobar el lloc exacte. Però la gent gran era molt amable i m’ho indicava i fins i tot m’hi acompanyaven”, recorda. Ara continua treballant per preparar l’exposició del gener al Centre Cívic Can Verdaguer i  per fer possible la mostra durant la Festa Major de Nou Barris.