Les segones parts mai no van ser bones o almenys això proclama la saviesa popular; però la realitat és que el cinema ha demostrat que, en comptades ocasions, aquesta dita pot ser contradita, valgui la redundància. El repte d’igualar o superar l’original es presenta aviat per tres pel·lícules que s’estrenen els propers dies a la cartellera.

1

‘Doctor Sleep’

Mike Flanagan, 2019
Data d’estrena: 31 d’octubre

‘El Resplandor’ és una de les pel·lícules de Stanley Kubrick que més escenes emblemàtiques ha deixat en l’imaginari popular i que continua considerant-se un dels grans clàssics del cinema de terror. Part del mèrit, és clar, el comparteix amb l’escriptor de la novel·la original, Stephen King, que, 36 anys després, va publicar la seqüela, ‘Doctor Sleep’.

L’adaptació de ‘Doctor Sleep’ està dirigida per Mike Flanagan, molt alabat per la sèrie de Netflix ‘La maldición de Hill House’. En aquesta seqüela, Ewan McGregor interpreta Danny Torrance, un home traumatitzat, amb problemes que fan eco dels del seu pare, encarnat en l’original per un temible Jack Nicholson.

2

‘Madre’

Rodrigo Sorogoyen, 2019
Data d’estrena: 15 de novembre

No només de grans clàssics se’n fan seqüeles. En ocasions els directors necessiten més metratge per acabar d’arrodonir les seves històries. És el cas de Rodrigo Sorogoyen, que va estar nominat a l’Oscar el 2018 pel curt ‘Madre’, i que ara reprèn el drama 10 anys després de l’última escena.

Gran part de l’elenc repeteix al llargmetratge ‘Madre’, en què sobretot destaca el paper de Marta Nieto, que el setembre va rebre el premi a la millor actriu a la secció Horitzons del Festival de Venècia per aquesta interpretació.

3

‘Frozen II’

Chris Buck i Jennifer Lee, 2019
Data d’estrena: 22 de novembre

Les aventures d’Elsa i Anna van recaptar més que qualsevol altra animació anterior de Disney i també es van coronar com la pel·lícula més taquillera del 2013.

No cal dir que, vist l’èxit aclaparador, aviat es van posar a treballar en la seqüela, amb estrena prevista pel 22 de novembre. ‘Frozen 2’ engega tres anys després dels esdeveniments de l’original i malgrat les teories i l’entusiasme entre la comunitat LGTBI, els directors ja han aclarit que, de moment, l’únic amor veritable que experimentarà l’Elsa serà la sororitat amb la seva germana.