El festival de videoart LOOP Barcelona pren la ciutat del 12 al 22 de novembre i arriba a la 16a edició.

Ho fa apostant pel talent local -un 65 % són d’aquí-, centrat en l’art audiovisual i explorant en aquesta nova edició les confluències entre la imatge i altres disciplines artístiques, com ara la dansa o el teatre.

Per aquest motiu, més enllà de les galeries de la ciutat, el LOOP fa servir escenaris com el Mercat de les Flors, la Fundació Miró, l’Arts Santa Mònica, el Museu d’Història de Catalunya, el MNAC, el MACBA i la Fundació Mies van der Roher.

Fins a 70 espais acolliran durant deu dies projeccions, exposicions, concerts, xerrades i altres esdeveniments en directe.

Col·laboració amb betevé

Per segon any consecutiu, LOOP col·labora amb  betevé per emetre una selecció de curtmetratges d’artistes encarregats per les agències de comunicació i vídeo Film London i Channel 4 durant els últims deu anys.

Des del 2008, el premi anual Film London Jarman Award, que celebra la pràctica creativa d’artistes que treballen amb vídeo, s’ha associat amb Channel 4 per encarregar obres d’imatge en moviment d’una durada d’entre tres i quatre minuts per a la televisió i internet. Encarregades als artistes finalistes de cada any, les pel·lícules formen part de Random Acts, una emissió que mostra el treball creatiu de format breu d’artistes d’una multitud de pràctiques.

La selecció feta per a LOOP reuneix peces d’artistes internacionals de gran renom.

Programació sencera de LOOP 2018 Barcelona: participants, activitats, espais, treballs