Un grup de persones de majors de 65 anys vinculades a la Sagrera i joves d’entre 16 i 18 anys del Fort Pienc han format part d’un projecte comunitari amb la companyia Hui Basa, resident a la Nau Ivanow, per crear una obra teatral comunitària.

Junts s’han preguntat què vol dir canviar el món i d’aquestes trobades ha sorgit la peça ‘Mateix dia. Mateixa hora. Mateix lloc’, que representaran del 21 al 24 de novembre a la Sala Tallers Teatre Nacional de Catalunya.

Reflexions personals en escena

L’espectacle s’ha creat al llarg de 14 sessions en poc més de dos mesos a la renovada Nau Ivanow de la Sagrera. A partir de jocs, exercicis teatrals i improvisacions, els participants han reflexionat sobre què els agrada del món i què canviarien. A partir d’això, la companyia Hui Basa n’ha confeccionat l’obra teatral: “Hi ha molt de cadascú d’ells, són ells sobre escena parlant de les seves inquietuds”, explica Lali Álvarez, directora artística de la companyia.

Dues generacions, una comunitat

A més dels set membres de la companyia, en la creació de l’obra teatral hi participen 18 voluntaris (nou joves i nou persones grans). La companyia Hui Basa, resident a la Nau Ivanow des del 2017, es va plantejar enfrontar dues generacions diferents i fer-les reflexionar sobre com es pot canviar el món.

Álvarez assegura que aquests dos col·lectius són propers: “S’han ajuntat, han compartit les pors que tenen sobre el futur incert i ha sorgit una comunitat”. De fet, assegura que aquest és un dels objectius: “La intenció que tenim és de deixar petjada i aquí hem creat una comunitat que espero que segueixi”.

Estrena a la Sala Tallers del TNC

‘Mateix dia. Mateixa hora. Mateix lloc’, d’una hora aproximadament de durada, s’estrenarà el 21 de novembre al Teatre Nacional de Catalunya. Produït per la companyia, el teatre i La Caixa en el marc dels programes Art for Change i CaixaEscena, es representarà quatre vegades.

La companyia Hui Basa, que aquest és el tercer espectacle que creen a la Nau Ivanow, voldria que l’espectacle es programés a més sales. “Els espectacles quan tenen vida, creixen”, diu Lali Álvarez.