Mercè de la Torre serà la pregonera de la Festa Major d’aquest 2019. L’activista dedica bona part del seu dia a dia a diverses associacions lligades al barri com Per l’Altre Cor Cremat o la Taula de Dones de les Corts. A  més, és la tercera dona que s’encarrega de fer el pregó de la festa de manera consecutiva i reconeix que ha preparat un discurs marcadament feminista.

Una via dedicada al barri

La Mercè va arribar al districte de les Corts l’any 1969 i ha estat testimoni de com ha crescut i s’ha transformat el barri. Assegura que, tot i que el districte ha canviat molt i s’ha enriquit, “sobretot pel que fa a cultura, encara conserva el tarannà característic dels pobles en molts dels seus racons”.

De la Torre està molt lligada al món associatiu del districte ja que és una de les membres més actives de la Taula de Dones de les Corts i encapçala des de fa 25 anys l’entitat Per l’Altre Cor Cremat, amb què organitza concerts solidaris amb el Quart Món. Al seu discurs destacarà, precisament, el paper que han jugat les dones en els últims anys impulsant -per exemple- el monument a la presó de dones de les Corts o lluitant perquè la nova biblioteca del districte es digués Montserrat Abelló. De la Torre també és voluntària de la Fundació Amics de la Gent Gran i el 2004 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona.

Un secret per al dia del pregó

Però De la Torre també vol sorprendre el veïnat que vagi a veure el seu pregó el diumenge 6 d’octubre i confessa que revelarà un fet que va passar a les Corts el 1949 i al qual ha tingut accés gràcies a la documentació que hi ha a l’Arxiu del Districte.