ens proposa un plat assequible i fàcil però amb un punt gastronòmic. Es tracta d’una amanida amb les llegums o verdures de temporada amb ‘maionesa’ de mango.
Ingredients
Per a l’amanida:
Escarola
Radicchio
Favetes repelades
Magrana
Pèsols
Mini shitake
Coliflor
Rave
Gamba blanca de Blanes (o gamba vermella de Palamós o llagostins)
Per a la ‘maionesa’ de mango:
Mango
Oli
Vinagre d’arròs
Gingebre
Julivert
Ceba
Els caps de la gamba
Elaboració
1
Infusionem l’oli de la maionesa amb els caps de les gambes, ceba, julivert i gingebre.
2
Colem per obtenir l’oli infusionat.
3
Tallem el mango a daus.
4
Ho posem tot dins un robot de cuina per fer la maionesa de mango.
5
Escaldem les gambes en 1 litre d’aigua mineral amb 80 grams de sal (o una mida proporcional). Es refreden al taulell.
6
La coliflor es posa en aigua bullint i de seguida es treu i se li posa vinagre.
7
Finalment emplatem tots els elements de l’amanida de la manera que més ens agradi. S’amaneix amb una vinagreta (4 parts d’oli per una de vinagre; si el vinagre és més suau, com el d’arròs, 3 parts d’oli per una de vinagre). S’hi afegeix la ‘maionesa’ de mango.
Que vagi de gust!