Si aneu amb presses a l’hora de fer el sopar, el millor és tenir preparats uns bon fons de nevera, tal com es fa a les cuines professionals. L’Ada ens ensenya tres salses: beixamel, bolonyesa i pesto. Amb això al frigorífic, trobarem solució per a ben bé 10 receptes.

Beixamel:

Ingredients:
– 500 g de llet
– 50 g de mantega
– 50 g de farina
– sal
– pebre

Preparació:
1.- Fonem la mantega en una cassola i hi afegim la farina.
2.- Ho cuinem tres minuts perquè perdi el gust a farina crua i ho remenem contínuament per
evitar que es cremi.
3.- Posem la llet tèbia de cop, ho salpebrem i ho batem fins que espesseixi, a foc mitjà.

Bolonyesa:

Ingredients:
– 400 g de carn picada de vedella
– 150 g de sofregit de ceba i tomàquet
– 200 g de salsa de tomàquet
– 50 ml de vi negre
– oli d’all i julivert

Preparació:
1.- En una cassola gran, hi posem el sofregit de ceba i tomàquet.
2.- Quan agafi temperatura, hi posem la carn picada, un raig d’oli d’all i julivert i una mica de
sal. 3.- 3.- Quan la carn hagi canviat de color, hi afegim el vi negre i ho deixem evaporar.
4.- Per últim, posem la salsa de tomàquet i deixem que el conjunt cogui uns 10 minuts.

Pesto:

Ingredients:
– un manat d’alfàbrega fresca
– 200 ml d’oli d’oliva
– una cullerada de formatge parmesà
– una cullerada de pinyons
– mig gra d’all
– sal

Preparació:
1.- Separem les fulles del tronc de l’alfàbrega; només farem servir les fulles.
2.- Les triturem amb el gra d’all, el formatge parmesà, els pinyons, l’oli i una mica de sal.
3.- Ho guardem en un biberó o en un pot.