1

‘Les meravelles del mar a internet’

A la xarxa no només hi ha vídeos de violència, també n’hi ha de relaxants. La BBC ha penjat una sèrie de vídeos dels programes Blue Planet i Planet Earth. Vídeos de la gran barrera de corall, de la superfície dels oceans i de vistes aèries de les costes del món. Tots de 10 hores cadascun: una meravella.

2

‘L’art a les càmeres fotogràfiques’

Parlem de fotografia, més concretament de l’obra de l’artista suís Fabian Oefner, que fa art amb càmeres fotogràfiques d’una manera molt particular: agafa màquines antigues i crea escultures úniques. El projecte CutUp combina noves tecnologies i antigues per crear les seves espectaculars escultures, en què les talla i recobreix amb resina.

3

‘FireChat: l’app que funciona sense internet’

Arriba una aplicació de missatgeria i xarxa social que funciona sense internet. Ara que tothom està mobilitzat i es comunica per aplicacions com Telegram o la del Tsunami Democràtic, convé saber que si cau internet o sou massa gent, no us serviran de res. Amb Bluetooth, FireChat, fa una xarxa de missatgeria de mòbil a mòbil sense passar per cap operadora. Es presenta, per tant, com la solució ideal per a manifestacions en què el 3G no funciona, camps de futbol, concerts o estats totalitaris que tallin internet. Només amb un 5 % de la gent d’una ciutat l’utilitza, ja es disposarà de cobertura a tota la ciutat.

4

‘Watabou i el generador de tancs’

L’artista i programador Watabou ens porta una altra de les seves creacions i aquest cop és, ni més ni menys, que un generador de tancs. Es tracta d’un generador de mapes amb què podem dibuixar de manera programàtica.

Robot de Watabou

5

‘PodRide: molt més que una bicicleta’

No és un cotxe ni tampoc una bici. Us presentem el PodRide, una bicicleta amb forma de cotxe que es presenta com la solució als problemes de mobilitat. Amb 60 km d’autonomia, arriba fins a 25 km de velocitat punta. Es tracta d’un projecte d’Indiegogo que ja té recollits quasi 100.000 euros.

6

‘El futur segons Ford’

Ford, el fabricant de cotxes va fer un vídeo l’any 1967 explorant el futur del 1999 on ja parlava dels viatges a Mart, d’ordinadors per a tota la família, de videoconferències, menjar que es feia sol (tot i que seguia servint la mare), etc. És a dir, un futur que ara mateix ens sona només a passat.

7

‘Anar al cinema amb Google Earth’

Si us agrada viatjar, el cinema i sou mediterranis teniu una cita amb el “tour” de localitzacions cinematogràfiques mediterrànies de Google Earth. L’Hotel Intercontinental Carlton de Canes (que recordareu per To Catch a Thief), l’església de Sant Joan a l’illa de Skopelos (que sortia a ‘Mamma mia’) o el Castell Aragonès a l’illa d’Ischia (que vam veure a The Talented Mr. Ripley) estan entre els destacats de la gira.

8

‘@crossfitpriest: el capellà més fit’

No sé si sou molt de missa o no però segur que per molts capellans que hàgiu vist no en coneixeu cap de tatuat, fibrat i que faci CrossFit. Oskar Arngården és un capellà suec que compatibilitza el culte al cos amb el culte a Déu. El podeu seguir al seu Instagram @crossfitpriest. Amb més de 150.000 seguidors, sota l’usuari @crossfitpriest barreja imatges de l’esport que més li agrada amb les del seu dia a dia com a religiós, per exemple, a punt de fer missa. Ja té més de 151.000 seguidors

9

‘Música disco feta a mà’

I acabem amb música i enginyeria: música disco feta a mà. El músic i enginyer Wintergatan interpreta música analògica amb les màquines que ell mateix construeix. Cada dimecres a les 16 h treu un vídeo (hipnòtic, per cert), sense l’ajuda de patrocinadors: que pagui qui vulgui. Ja té més d’1,5 milions de seguidors al seu canal.