D’aquest dijous, 21 d’octubre, al diumenge, 24 , el Festival Escena Poblenou arriba als seus 20 anys de vida i ho celebra programant 20 espectacles de totes les disciplines. Sota el lema “Obrim el ulls”, el festival reivindica una escena presencial per mirar-nos en l’altre, i és que Escena Poblenou arriba quan s’acaba de recuperar l’aforament del 100 % a la cultura.

La generació Z ja programa

El Festival Escena Poblenou va néixer fa 20 anys igual que els joves de la generació Z que han ajudat a seleccionar algunes de les obres que formen part del cartell. De la complicitat d’Escena Poblenou amb joves que ronden la vintena sorgeix el Col·lectiu Eszena Poblenou, que ha participat en la selecció de propostes d’Embrions i han triat un dels espectacles que el festival recupera d’edicions anteriors.

Festival Escena Poblenou programa 20 espectacles

Els 20 espectacles que programa enguany Escena Poblenou inclouen sis propostes embrionàriesuna proposta en procés de creació i 13 peces acabades, tres de les quals són treballs d’artistes que ja han passat pel festival i que Escena Poblenou recupera. Per exemple, la irreverent proposta escènica ‘Rebota, rebota y en tu cara explota‘, d’Agnès Mateus i Quim Tarrida o el divertit espectacle d’humor absurd de Mr. Kebab.

Una proposta de dansa i una de circ

Una de les apostes del Festival Escena Poblenou és el suport a la creació i arrenca la seva vintena edició presentant la 8a edició del projecte Embrions. Aquest projecte acompanya el procés creatiu i dona visibilitat a projectes en estat de gestació, per exemple, l’espectacle de dansa ‘It’s a real co-incidence’, de Gráinne O’Carrol & Sophie Kasser, que investiga la identitat de les dones i les seves diferents formes corporals, construccions i màscares.

El festival també ofereix una programació familiar dins de la tercera edició del Festival Valentina, dedicat als drets dels infants, per exemple, l’espectacle ‘4 parets i un sostre’, d’Sputniks_Cia, una companyia fundada per Miquel Sol i Lara Renard. La companyia i l’obra neixen d’expedicions a barriades i campaments de persones refugiades d’arreu del món.

Les dues artistes de la companyia Sputniks_Cia parlen de la hipocresia i la incoherència en què vivim i han creat un titella, la Samira, que representa totes aquelles persones que pateixen la guerra, la fam, l’emergència climàtica i que busquen refugi.