El Sónar presenta aquesta tardor dues novetats: un festival d’intel·ligència artificial aplicada a la música i un cicle de xous immersius a l’IDEAL. Concerts, conferències, tallers i projeccions ompliran del 28 al 30 d’octubre els espais del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), a més d’altres activitats localitzades en diferents espais de Barcelona i altres ciutats europees.

Un festival d’intel·ligència artificial i música

El nou festival, fet en col·laboració amb la UPC i betevé i impulsat per S+T+ARTS de la Comissió Europea, aplegarà científics i artistes d’arreu per explorar la interacció entre humans i tecnologia a través d’un ampli programa de concerts, conferències, demostracions i hackathons.

El festival inclourà un concert inaugural de piano i intel·ligència artificial a L’Auditori i 20 esdeveniments al CCCB, la majoria creats per a l’ocasió i  amb un aforament de 1.000 persones per dia.

Cooperació entre la cultura i la ciència

Al programa del festival d’aquest 2021 hi han participat entitats com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el Barcelona Supercomputing Center (BSC), el festival In-Edit, el centre d’arts digitals IDEAL, equipaments com Factory Berlin i  Somerset House o centres de formació com ESMUC, Eina, Taller de Músics, IED i BAU.

Concerts immersius previs al festival

Abans que comenci el Sónar, els dies 16, 17 i 18 de setembre, se celebrarà l’estrena de Koraal-Magma, un xou audiovisual de John Talabot i Desilence, que obrirà un cicle de concerts immersius d’artistes locals de Sónar a l’IDEAL. Més endavant s’hi sumaran altres xous com el de Raül Refree & Pedro Vian feat. Pedro Maia A/V set (7 i 8 d’octubre), entre d’altres.

Les entrades per als festivals AI and Music i SónarCCCB 2021 ja estan a la venda a través de sonar.es i les entrades per Sónar a l’IDEAL, a idealbarcelona.com.