El Palau de la Música ha estat l’escenari del concert que ha encetat la 53a edició del Festival de Jazz de Barcelona. Maria del Mar Bonet ha tornat a compartir escenari amb la Big Band de Begues sota direcció de Toni Cuenca.

Bonet ha seleccionat les cançons del seu extens repertori que més bé s’adeien amb aquest format. De fet, s’ha apropat a les sonoritats del jazz en diverses ocasions, sobretot, amb el pianista Manel Camp en el disc “Ben a prop” (1989). D’aquest treball ha interpretat, per exemple, ‘Epigrama’ o la icònica ‘Jim’, habitual en el repertori de la llegendària Billie Holiday.

Recordant Guillem d’Efak i Bonet de San Pedro

El títol del concert, Blues en Sol, és el d’un tema de Guillem d’Efak, un artista de qui ha interpretat també ‘Tant com te cerc’, que la mallorquina va enregistrar a “Ultramar” (2017).

Però no ha estat l’únic homenatge de la vetllada. Un bloc del concert l’ha dedicat al també mallorquí Bonet de San Pedro, personatge que va cantar en diverses orquestres a principis dels 40. Amb ‘Los 7 de Palma’ va gravar boleros i estàndards de jazz, algun dels quals també ha cantat Bonet amb la Big Band de Begues.

Festival sense restriccions

El 53è Festival de Jazz se celebra a set espais de la ciutat sense restriccions d’aforament, per bé que la dinàmica de compra és encara la d’aquests mesos de pandèmia. Tot i que hi ha més presència internacional que l’any passat, quan va ser testimonial, el director del certamen, Tito Ramoneda, assegura que “les restriccions són diferents a cada país. Dels Estats Units cap a Europa hi ha encara artistes molt reticents a venir”.