El barceloní Dimas Rodríguez, o el que seria el mateix, l’Invisible Harvey, sap el que se sent tant des del lloc del crític… com des del criticat. Guionista, cineasta i músic, el Dimas va començar a escriure cançons a l’adolescència, però la vida el va dur a alternar la seva activitat musical amb l’escriptura de crítiques per a mitjans com ‘Rockdelux’ o la revista ‘Butxaca’. Tot plegat, mentre treballava com a guionista per a la televisió i exercia de guitarrista de La Banda Municipal del Polo Norte. El 2016, el Dimas va engegar un projecte en solitari amb nom de conill invisible, i avui passa per l”Àrtic’ per presentar-nos el seu segon disc: ‘No es justo que llegues ahora’. I és que creiem que ja era de justícia que vingués al nostre sofà.

 

Un “alter ego” amb orelles de conill

Dimas Rodríguez torna als escenaris amb aquest segon àlbum, en què el so d’Invisible Harvey s’estilitza i es depura més que amb el primer treball. Han passat tres anys des que Rodríguez va publicar ‘La puerta giratoria’, i en aquest temps el músic barceloní ha evolucionat com a artista, s’ha envoltat de més músics (fins a set membres té la banda amb què ha gravat ‘No es justo que llegues ahora’) i ha forjat un “alter ego” musical que apareix a la portada de l’àlbum. Aquest jove amb orelles de conill, dibuixat per l’argentí Martín Tognola, és el protagonista de les lletres d’Invisible Harvey, que destil·len un to a mig camí d’una comèdia dramàtica de Woody Allen i un dels primers films de Kevin Smith.

L’altra vida de Dimas Rodríguez

A més d’Invisible Harvey, la carrera de Dimas Rodríguez té altres facetes de tipus literari i artístic, que han acabat retroalimentant la de músic. La seva tasca com a guionista, i també com a director de curtmetratges, llargs i videoclips, l’ha dut a desenvolupar un instint a l’hora d’escriure que li permet extreure una lletra per a una cançó a partir d’una situació o d’un títol curiós. Amb aquesta capacitat, Invisible Harvey s’està fent un nom en els circuits alternatius de l’escena musical barcelonina. Si el voleu conèixer millor, el proper 17 de gener teniu una cita a l’Almo2bar del barri de Gràcia, on tocarà amb els grups Flamaradas i (mon).