Els Premis ARC 2019, els guardons de la música en directe del país, s’han lliurat un any més en una festa a l’Antiga Fàbrica Damm. Els guardons són escollits per professionals de la indústria de la música en directe, com mànagers, agents, promotors i programadors de festivals, ajuntaments, auditoris o sales.

El premi a la millor gira d’artista o grup amb cançoner propi per festes majors se l’han endut Els Catarres. Els professionals han guardonat Joan Dausà per la millor gira en teatres i Obeses per la millor en sales. Oques Grasses han estat distingits en la categoria de gira en festivals nacionals, i Rosalía, la catalana amb més projecció, en festivals internacionals. Des de molt lluny, la cantant ha enviat un missatge d’agraïment que s’ha projectat en pantalla.

Reconeixement als organitzadors

Com és tradicional, els Premis ARC 2019 no s’han centrat només en la part creativa, sinó també en l’organitzativa. En aquest àmbit cal destacar els premis per dos festivals que se celebren a Barcelona. El Sónar ha guanyat en la categoria de millor programació, i el Cruïlla en una de nova que premia el compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient. En concret per la incorporació del got biodegradable, desenvolupat per Damm.

L’artista revelació ha estat enguany Lildami, Swing Latino ha estat l’orquestra de festa major amb la millor gira i l’Orquestra Diversions s’ha endut al premi a la millor gira de grups de versions, mentre que El Pot Petit ho ha fet per la gira adaptada a públic infantil o familiar. Destaca també el premi a la trajectòria professional per a Jesús Herrera i el premi al soci d’honor, que ha merescut Lluís Puig, exconseller de Cultura.