El centre de creació de dansa i arts vives, Graner, ja ha obert la convocatòria de beques per residències artístiques durant el 2020. L’espai forma part del programa Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona i està gestionat pel Mercat de les Flors, amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APDC) i l’Associació de Companyies Professionals de la Dansa de Catalunya (ACPDC).

Programes de suport a la creació

Actualment, hi ha convocatòria oberta en quatre programes de suport a la creació: artistes associats, residències de creació, artistes emergents i residències de recerca. Cada modalitat té unes característiques diferents que es poden consultar a la convocatòria oficial.

Per exemple, en el cas de les residències de creació, hi ha convocades quatre places amb una dotació de 3.500 € l’any 2020. S’adreça a artistes que tinguin un projecte de creació, en fase d’investigació o producció, i vulguin establir un diàleg de proximitat amb el territori o tinguin base a Catalunya.

Nou anys de Graner

Fa gairebé nou anys que el Graner va iniciar l’activitat. Com a centre de creació i investigació sobre el llenguatge del cos i el moviment, actua en diferents línies de treball: creació, internacionalització, pensament, educació i projectes amb la comunitat. Amb aquest objectiu, acull artistes en residència per ajudar a desenvolupar els seus projecte de cooperació artística amb altres agents culturals, projectes educatius i promou la integració de l’espai als barris de la Marina.

La convocatòria es tancarà l’11 de desembre a mitjanit i es preveu la resolució abans del 24 de desembre.