La Casa Golferichs acull l’exposició “Clic de fotoperiodisme 2018”, un recull dels treballs guanyadors del concurs que organitzen des de fa 18 anys l’associació Diomira i l’Agència Catalana de Joventut i, pel qual, han passat fotoperiodistes avui consagrats com Samuel Aranda. Un certamen per a menors de 30 anys i obert al món, que es presenta cada any dins del Visa Off, del Festival Internacional Visa pour l’Image a Perpinyà.

Retrats d’excés

La guanyadora del Clic 2018 ha estat Júlia Tuxans amb les fotografies que conformen els seus ‘Retrats d’excés’. Una reflexió sobre el consum d’alcohol en un país on cada any hi ha 20.000 morts relacionades amb el consum nociu.

Temàtiques socials i d’actualitat

La transsexualitat, l’1 d’octubre, els feminismes, el treball sexual, els refugiats i l’auge dels moviments d’ultradreta són alguns dels temes que preocupen a la nova generació de reporters. Entre els seleccionats del 2018 hi ha Wayra Ficapal, Aleix Solernou, Alba Cambeiro, Marianna Espinós, Sandra Garcia, Sira Esclasans i Cecilia Montobio.

 

Clic audiovisual

La beca que atorga el Clic ha estat per Maria Contreras i el seu treball ‘Les deesses del Nepal. L’inici d’una nova vida’ i el premi a la millor peça audiovisual per a Júlia Albacar i David Barreda per ‘La fàbrica dels dos rius’.

 

L’exposició es pot visitar a la Casa Golferichs fins al 16 de febrer.