La història de Barcelona com a escenari cinematogràfic es remunta el 1896, quan els germans Lumière van enviar un jove Alexandre Promio a rodar a la ciutat les seves famoses ‘Vistas Españolas’. Més d’un segle després, els carrers barcelonins són ja un plató de cinema consolidat on es roden més de 60 llargmetratges de ficció cada any. Un llegat que el professor del CETT-UB, Eugeni Osácar, ha recollit a la guia ‘Barcelona: una ciutat de pel·lícula’.

A través de 26 itineraris, el llibre explica els rodatges de més de 150 produccions nacionals i internacionals. Els principal atractiu n’és la llum (més de 300 dies de sol anuals), així com la diversitat de paisatges i edificis i el teixit audiovisual de la ciutat.

Barcelona es transforma en altres ciutats

Una de les novetats de l’edició ampliada d’aquesta guia és el capítol dedicat als films en els quals la ciutat es transforma en altres llocs del món. Barcelona s’ha fet passar a la ficció pel París del segle XVIII a ‘El Perfum’, ha esdevingut Chicago a la pel·lícula ‘Luces Rojas’ i fins i tot ha transportat el públic al continent africà amb ‘Sàhara’.